Utöka bostadslånet för renovering


När man köper en bostad tar man ofta ett bostadslån men det går också att utöka sitt bostadslån om man har gjort renovering eller väsentligt ökat sitt värde av sin bostad på annat sätt. Då kan man ofta baka in ett större lån i sitt bottenlån.

Det är ofta väldigt förmånligt att utöka bostadslånet istället för att ta ett lån helt utan säkerhet; ofta kan du räkna med ungefär halva räntan på ett bostadslån jämfört med ett blancolån – eller ännu lägre.

Detta förutsätter så klart att du har marginal kvar att utöka ditt bostadslån. Generellt sätt så kan du låna upp till 85% av bostadens värde. Har värdet på din bostad ökat avsevärt sedan du köpte? Då kan du låta en mäklare göra en värdering som du sedan kan presentera för banken för att justera upp värdet och därmed eventuellt frigöra lite utrymme för att belåna din bostad ännu mer.

Efter en renovering kan du också göra en ny värdering om du tror att din renovering har lett till en ökad värdering. Har du tagit ett blancolån för renoveringen kan det efter renoveringen finnas en chans att baka in det i bolånet om värdet på ditt fastighet har ökat.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *