Piffa upp vardagsrummet innan en försäljning, 12 enkla knep


Går du i försäljningstankar eller vill du kanske bara piffa upp lite för din egen skull? Vi har samlat lite tips som lämpar sig extra väl om du tänkt att sälja din lägenhet eller ditt hus. Med ganska enkla knep kan du skapa mer rymd och göra ditt vardagsrum så inbjudande som möjligt för de allra flesta!

 1. Rensning och Städning
  Försök att rensa ut gamla saker, slå in kablar och ta bort alla personliga föremål. Ett rent och prydligt vardagsrum ser mycket inbjudande ut för potentiella köpare.
 2. Möblering
  Se till att möbleringen på ett smart sätt ramar in rummet och gör det lätt att navigera. Målet bör vara att maximera ytan och skapa flöde.
 3. Ljussättning
  Belysningen kan göra en stor skillnad i ett rum. Tänk på att inkludera olika typer av ljus: allmän ljus, riktat ljus för att framhäva särskilda föremål eller områden, och stämningsljus för att skapa en mysig atmosfär. Detta är särskilt viktigt om du skulle sälja din bostad under de mörkare månaderna.
 4. Färg och textur
  Genom att lägga till färg och textur kan du lyfta ett rum och göra det mer intressant. Tänk kuddar, filtar, konstverk och mattor.
 5. Framhäv fönster och ljusinsläpp
  Rengörning och uppdatering av gardinerna kan göra en enorm skillnad när det gäller att framhäva naturligt ljus och utsikt. Försäkra dig om att gardinerna är öppna under visningen för att optimera ljusinsläppet.
 6. Inred med växter
  Gröna växter skapar liv och djup i ett rum. Placera ett par stora krukväxter strategiskt för att skapa ett elegant och modernt utseende.
 7. Investera i goda dofter
  Ett fräscht doftande hem kan skapa en välkomnande atmosfär. Antingen använd doftljus, doftpinnar eller bak något innan visningen.
 8. Tänk på de små detaljerna
  Goda dofter, vackra soffkuddar, elegant konstverk och fräscha blommor kan göra underverk för att lyfta vardagsrummet.
 9. Neutrala Färger
  Överväg neutrala färger på väggarna. Det ger ett mer öppet och luftigt uttryck och tillåter potentiella köpare att visualisera sina egna möbler och dekor i rummet. Starka färger har en tendens att ta upp lite för mycket uppmärksamhet från besökarna
 10. Skapa en fokuspunkt
  Alla rum bör ha en fokuspunkt, oavsett om det är en vacker eldstad, ett stort fönster eller en dramatisk konstvägg.
 11. Piffa upp golvet
  Om du har trägolv, överväg att polera dem till en hög glans. Om du har mattor, se till att de är rena och fräscha.
 12. Välkomnande entré
  Första intrycket är ofta det starkaste. Se till att vyn från entrédörren ger ett välkomnande intryck.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *